dimecres, 14 de desembre del 2016

DONACIÓ DE SANG

Hola, avui us exsplicare el projecte de salut que em portar a terme en el Institut i què consisteix en agafar consciència sobre la importància de la donació de sang.


 Per això ens vam possar en contacte amb l'Hospital Joan XXIII de Tarragona, en concret amb el Banc de Teixits i Sang, per tal de col·laborar amb ells i donar a conèixer, en el nostre entorn més proper, la necessitat de sang que tenen al banc de la nostra ciutat.

En primer lloc, van venir una doctora i una imfermera a la classe a explicar-nos què és la sang, de què està formada, qui pot donar sang i com ho hem de fer per donar a conèixer i sensibilitzar al nostre entorn.

Per tal de remarcar la importància de la donació de sang, deixarem constància de les característiques que ha de tenir una persona per donar sang:
  • Ha de major de 18 anys i menor de 65 anys.
  • Ha de pesar més de 50 quilos.
  • No cal estar de dejú
  • Has d'estar bé de salut.
  • Els homes poden donar 4 vegades a l'any
  • Les dones poden donar 3 vegades a l'any.
Així que ens vam ficar mans a l'obra!!

Vam dissenyar el nostre pròpi rètol per la campanya que impulsavem. 

Desprès vam anar a la ONCE a conèixer el servei que fan a les persones cegues i allà ens van ajudar a fer punts de llibre adaptats a la discapacitat visual, amb la perkins, per regalar el dia de la campanya de sang.

 

També vam voler arribar, a través de les ones sonores de la ràdio de Tarragona, a totes les llars,  gràcies al Miguel González que ens va entrevistar.

I per acabar de fer difusió en el nostre entorn, vam recòrrer tot l'insitut, classe per classe, explicant la necessitat de donar sang de manera altruista.

Un cop arribat el dia de la campanya, els alumnes de la USEE van estar a l'hospital reben a les persones que volien donar sang, participant en les entrevistes personals que feia la doctora als donants, donant consol a aquelles persones més nervioses alhora d'extreure la sang i portant les bosses de sang a la cadena de fred per tal d'evitar que es faci malbé. També van oferir el refrigeri als donants després de l'extracció. 


 
                                
                                                   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada